Субота
18.05.2024, 16:38
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Енергоблок №2 готовий до пуску після ремонту - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » Енергоблок №2 готовий до пуску після ремонту
Енергоблок №2 готовий до пуску після ремонту
KuznyaДата: П`ятниця, 14.03.2014, 23:30 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Енергоблок №2 Рівненської АЕС готовий до пуску після проведення планово-попереджувального ремонту. Відповідний дозвіл сьогодні, 14 березня, підписав перший заступник голови Держатомрегулювання – Головний Державний інспектор Михайло Гашев під час пускової наради на РАЕС.

- На енергоблоці №2 ремонт був проведений якісно. Усі заплановані заходи по Комплексній зведеній програмі підвищення безпеки виконані. Тож, вважаю, до наступного планово-попереджувального ремонту блок може абсолютно безпечно працювати, - сказав М.Гашев.
Сьогодні на енергоблоці №2 триває 60-а доба середнього планово-попереджувального ремонту. Проводяться випробування обладнання та трубопроводів другого контуру.  Виведення реакторної установки на мінімальний контрольований рівень потужності заплановано на 17 березня.
Також під час наради обговорили питання виконання так званих постфукусімських заходів та підвищення безпеки інших енергоблоків РАЕС.

- Сьогодні суттєво модернізовані перший і другий енергоблоки Рівненської АЕС, які після продовження ресурсу на двадцять років, по суті, є флагманами атомної енергетики України, - констатував Головний Державний інспектор. – Доволі молодим є і енергоблок №4, на якому ще у 2008 році були виконані заходи з підвищення безпеки. Тому основна увага зараз до енергоблоку №3, проектний термін експлуатації якого закінчується у 2016 році.

За словами Михайла Гашева, уже розроблені плани-графіки виконання робіт з модернізації та реконструкції обладнання третього енергоблоку, і уже тепер потрібно активно розпочинати цю роботу.

Також 14 березня на РАЕС відбулася нарада щодо модернізації систем управління захисту реакторних установок блоків ВВЕР-1000. Участь у ній взяли перший заступник голови Держатомрегулювання – Головний Державний інспектор Михайло Гашев, перший віце-президент – технічний директор ДП «НАЕК «Енергоатом» Олександр Шавлаков, віце-президент з ремонту і заводського виробництва НАЕК Володимир Пишний, генеральний директор РАЕС Павло Павлишин, а також представники Хмельницької АЕС та фірми-виробника цього обладнання «Skoda» (Чехія).



 
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » Енергоблок №2 готовий до пуску після ремонту
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024