Субота
18.05.2024, 17:38
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Вдосконалюють системи фіззахисту атомних електростанцій - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » Вдосконалюють системи фіззахисту атомних електростанцій
Вдосконалюють системи фіззахисту атомних електростанцій
KuznyaДата: Четвер, 27.03.2014, 23:54 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Нарада з питань організації забезпечення охорони атомних електростанцій, проектів планів взаємодії та проведення робіт з оцінки стану систем фізичного захисту АЕС України проходить цього тижня на Рівненській атомній електростанції. Участь у нараді беруть представники Держатомрегулювання, Міненерговугілля,  Головного управління внутрішніх військ МВС, а також АЕС України. Паралельно на РАЕС триває планова комплексна перевірка стану забезпечення фізичного захисту. До складу комісії входять представники профільного міністерства, дирекції з фізичного захисту та спеціальної безпеки ДП «НАЕК «Енергоатом», відокремлених підрозділів НАЕК.

- Ми зараз переглядаємо питання організації та забезпечення охорони АЕС, доопрацьовуємо проекти нових планів взаємодії на випадок вчинення диверсії чи терористичного акту щодо ядерних установок та ядерних матеріалів, а також розглядаємо організаційні питання проведення оцінки стану систем фізичного захисту ядерних установок, - коментує основні цілі наради начальник відділу фізичного захисту ядерних установок і ядерних матеріалів дирекції з фізичного захисту та спеціальної безпеки ДП «НАЕК «Енергоатом» Василь Мандзій. – Наше основне завдання – привести системи фізичного захисту АЕС у відповідність до міжнародних норм і стандартів, вказаних у рекомендаціях МАГАТЕ.
Враховуючи ситуацію, яка зараз склалася в Україні у зв’язку із зовнішньою агресією та некоректними заявами з боку Росії, ми повинні оперативно провести ряд заходів щодо підвищення захищеності ядерних установок України.

Водночас Василь Мандзій підкреслив, що сьогодні системи фізичного захисту атомних електростанцій, в тому числі і Рівненської АЕС, відповідають вимогам чинного законодавства України.

- Ми детально аналізуємо всю інформацію підривного та провокативного характеру щодо намірів або спроб вчинення будь-яких протиправних дій на атомних станціях України, яка останнім часом з’являється у ЗМІ, в тому числі в іноземних. Відповідально заявляємо, що дана інформація не відповідає дійсності, та просимо довіряти тільки офіційній інформації Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, ДП «НАЕК «Енергоатом» і відокремлених підрозділів компанії, - сказав він.

Тим часом на Рівненській атомній електростанції, як і на інших АЕС України, станом на сьогоднішній день діє посилений режим охорони та забезпечення фізичного захисту. Загін відомчої воєнізованої охорони, служба фізичного захисту і військова частина 3045 з охорони РАЕС докладають усіх необхідних зусиль, аби не допустити жодних проявів дестабілізації ситуації поблизу електростанції та порушень режимних заходів щодо забезпечення безпечного функціонування ядерного гіганта. Разом з тим жодних незручностей для персоналу електростанції посилений режим не створює. Про це сказав генеральний директор РАЕС Павло Павлишин.

- Ми стараємося, щоб наші працівники не відчували посилення режимних заходів захисту. Головним пріоритетом для нас залишається безпечне виробництво електроенергії. Ми робимо усе можливе для того, щоб персонал працював у сприятливих умовах та не відчував жодного дискомфорту, - підкреслив керівник атомної електростанції.

 
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » Вдосконалюють системи фіззахисту атомних електростанцій
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024