Неділя
19.05.2024, 21:30
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Дитячі пустощі призвели до 2 пожеж: у Володимирці та Полицях - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини району » Дитячі пустощі призвели до 2 пожеж: у Володимирці та Полицях (Фото)
Дитячі пустощі призвели до 2 пожеж: у Володимирці та Полицях
KuznyaДата: Середа, 07.05.2014, 00:23 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Як свідчить статистика, найбільше пожеж відбуваються через несправність електропроводки та електрообладнання, від пічного опалення, необережності під час куріння. Проте реєструються і випадки пожеж від пустощів дітей з вогнем, які в останній час почастішали. Зокрема на минулому тижні по даній причині виникло відразу 2 пожежі.

1 травня о 15:30 за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в смт.Володимирець. Горіла дерев’яна надвірна будівля розмірами 2х2,5м. Рятувальники, які вже за кілька хвилин після виклику прибули на місце події негайно приступили до гасіння пожежі. Проте вогонь на той час встиг поширитися по горючим конструкціям та соломі майже на всю будівлю. Відтак внаслідок пожежі вона була знищена повністю. Ймовірна причина пожежі – пустощі дітей з вогнем.

 

3 травня о 16:32 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в с.Полиці. Горіли 2 дерев’яні господарські будівлі розмірами 12х5м. та 7х4м. На ліквідацію пожежі було направлено черговий караул рятувальників з смт.Рафалівка. До того як пожежу вдалося загасити вогонь встиг знищити одну з господарських будівель та пошкодити іншу. Після огляду місця події та опитування свідків було встановлено, що напередодні тут бавилися діти. Відтак ймовірна причина пожежі – пустощі дітей з вогнем.



Загиблих та травмованих внаслідок вищезгаданих пожеж немає.

З початку 2014 року від пустощів дітей з вогнем у Володимирецькому районі вже сталося 4 пожежі. У 2013 році за аналогічний період лише одна. Зазвичай їх збільшення відбувається в період літніх канікул, проте як бачимо цього року пожежі від дитячих пустощів з вогнем частішають. І це при тому, що до літа ще цілий місяць.

Рятувальники Держслужби з НС попереджають та звертаються до батьків: будьте дуже уважними до своїх малолітніх дітей – не залишайте їх без нагляду на тривалий час, ховайте у недоступних для них місцях усі небезпечні для життя предмети, особливо сірники, запальнички, медикаменти та ін.Роз’яснюйте дітям, що їх ігри з вогнем можуть призвести до пожежі, до знищення майна, будівель, що вони часто бувають не тільки винуватцями пожеж а і їх жертвами.

Шановні батьки! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Це варто зусиль! Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це.

Пам'ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неждана мить не стала бідою - потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

З початку 2014 року у Володимирецькому районі зареєстровано 34 пожежі. За аналогічний період 2013 року виникло 23 пожежі, що на 47,8 % більше. Прямі збитки складають понад 366 тис. грн., побічні збитки – близько 1 млн. 940 тис. грн. В середньому цьогоріч кожного тижня виникало 2 пожежі. Вогнем з початку року знищено, або пошкоджено 11 житлових будинків, 22 господарські та допоміжні будівлі, 5 одиниць техніки. На пожежах виявлено тіла трьох загиблих громадян. В минулому році за цей же період на пожежах було виявлено двох загиблих осіб.

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області
ст. лейтенант служби цивільного захисту
Андрій Муравинець

http://polissya.net/
 
ФОРУМ » Загальне » Новини району » Дитячі пустощі призвели до 2 пожеж: у Володимирці та Полицях (Фото)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024