Четвер
02.05.2024, 01:27
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Стрілянина та спалені авто бажаючих контролювати бурштин - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини області » Стрілянина та спалені авто бажаючих контролювати бурштин (Відео, фото)
Стрілянина та спалені авто бажаючих контролювати бурштин
KuznyaДата: Субота, 10.05.2014, 01:42 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline


Мешканці навколишніх сіл Сарненщини спалили автівки приїжджих. Усі фото Романа Захарчука

У Сарненському районі поблизу села Олексіївка на урочищі Гальбін відбулась перестрілка між місцевими жителями та людьми, які представились Правим Сектором (якась 8 сотня). Сутичка відбулася нібито через намагання взяти під контроль нелегальний видобуток бурштину.

Фото з місця події оприлюднив сотник "Поліської Січі" Роман Захарчук.

 
 
 
 
 

За словами сотника, близько трьох тисяч селян з навколишніх сіл оточили зо три десятки озброєних приїжджих, які розпочали стрілянину, та спалили їм машини. Згодом бійців затримала міліція.

- Затримані були з автоматами, снайперськими гвинтівками, - розповідає Роман Захарчук. - Конфлікт розпочався ще минулого тижня. Була сутичка і у вівторок. 

Дехто називає приїжджих "донецькими". Автівки обклеєні наліпками "Правий сектор. Під охороною".

Поки що офіційних коментарів з міліції отримати не вдалося. Телефони працівників прес-служби не відповідають. Так само не беруть слухавки і в райвідділі міліції. Не мають інформації і в Рівненській ОДА. Натомість керівник "Правого сектору" на Рівненщині Роман Коваль каже, що також чув про цю інформацію, але ще не мав змоги виїхати на місце події, щоб з`ясувати деталі.

- Всі наші хлопці сьогодні долучені до охорони правопорядку в області, - каже Роман Коваль. - 200 чоловік задіяні для цього в Рівному. Охороняють правопорядок і в Дубно, Радивилові, Рокитному, Кузнецовську та інших містах.

В той же час за інформацією Інтернет-порталу "ЧаРівне.інфо" , сьогодні вранці 100 озброєних чоловіків на вантажних автомобілях та джипах приїхали у село Олексіївка Сарненського району. Вони зупинились у центрі села та повідомляли перехожих, що відсьогодні лише вони контролюватимуть видобуток бурштину. Один з них, представився народним депутатом Володимиром Продивусом. На місці стірялини були знайдені його візитівки.

Селяни на такі заяви невідомих осіб обурились, адже для більшості з них, це єдиний заробіток. Далі між селянами та озброєними чоловіками почалась сутичка. Наразі 5 осіб поранено, 2-х з них мають різані рани, 3 - вогнепальні.

Під натиском селян бойовики почали втікати та поїхали на базу, де вони жили. Сама ж база знаходиться у селі Страшеве, а її власником є колишній керівник Рівненської ОДА Василь Берташ. Селяни зуміли зупинити бойовиків та захопили їх автомобілі. Під час  їх перевірки  було знайдено чимало зброї, сотні російських прапорів та наліпки "Правого сектору".  Кілька одиниць траспорту на яких приїхали озброєні люди розбиті та спалені місцевими мешканцями.

http://4vlada.com/




Сьогодні під час перестрілки у Сарненському районі на Рівненщині постраждало десятки людей, п`ятеро з них мають серйозні поранення.
За інформацією, сьогодні вранці 100 озброєних чоловіків на вантажних автомобілях та джипах приїхали у село Олексіївка Сарненського району. Вони зупинились у центрі села та повідомляли перехожих, що відсьогодні лише вони контролюватимуть видобуток бурштину. Один з них, представився народним депутатом Володимиром Продивусом. На місці стірялини були знайдені його візитівки.


Як виявилось, ця людина є  представником Партії регіонів. У ВРУ представляє Вінницьку область та є професійним боксером.

На своєму сайті нардеп пише про себе  "Я - дитя улицы, безотцовщины и дворовых мальчишеских разборок. Сегодня - бизнесмен, научившийся зарабатывать достойные деньги. " 

Селяни на такі заяви невідомих осіб обурились, адже для більшості з них, це єдиний заробіток. Далі між селянами та озброєними чоловіками почалась сутичка. Наразі 5 осіб поранено, 2-х з них мають різані рани, 3 - вогнепальні.

Під натиском селян бойовики почали втікати та поїхали на базу, де вони жили. Сама ж база знаходиться у селі Страшеве, а її власником є колишній керівник Рівненської ОДА Василь Берташ. Селяни зуміли зупинити бойовиків та захопили їх автомобілі. Під час  їх перевірки  було знайдено чимало зброї, сотні російських прапорів та наліпки "Правого сектору".  Кілька одиниць траспорту на яких приїхали озброєні люди розбиті та спалені місцевими мешканцями.




Десятеро бойовиків вдалось затримати, інші - втекли. Згідно знайдених документів, усі чоловіки з Житомирської та Київської областей. Переважно спортсмени.

Наразі селяни обурюються як так сталось, що даішники та правоохоронці пропустили в область таку кількість озброєнних людей у той час, коли самих селян по кілька разів на день зупиняють та ретельно перевіряють на блокпостах.




Наразі мешканці району взяли у кільце райвідділ міліції, де проходять допити бойовиків і вимагають чесного покарання. Інакше, обіцяють штурм самих правоохоронців.



 

Степан ПЕТРУЛЯ
фото автора

http://charivne.info
 
KuznyaДата: Субота, 10.05.2014, 22:20 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Місцеві жителі та очевидці події розповідають, що близько 50 озброєних, агресивно настроєних чоловіків прибули на 16 автомобілях у Клесівське лісове господарство, щоб розділити сфери впливу на видобуток бурштину. Між «гостями» та селянами виник конфлікт, в результаті якого чоловіки відкрили вогонь по автомобілю одного з місцевих мешканців.



Згодом селяни зібрались юрбою в кількості близько двох тисяч осіб та рушили на зловмисників, які знаходились у лісі. Обурені місцеві жителі підпалили чотири автомобілі на яких приїхали озброєні чоловіки та десять машин розтрощили. В одному з автомобілів селяни знайшли агітаційні листівки однієї з українських політичних організацій, в іншому — візитки з триколором, який є символом боксерської організації, до якої належать зловмисники.



Виїхавши на місце події, працівники обласного управління міліції, СРСМ «Грифон» та місцевого райвідділу врегулювали конфлікт і затримали 16 осіб, які були причетні до стрілянини. Правоохоронці вилучили близько 15 одиниць вогнепальної зброї та набоїв до неї. Міліціонери встановили, що затримані приїхали з Житомирської, Хмельницької та Київської областей. Вся вилучена зброя перевірена на наявність дозволів.



На місці події виявлено візитки одного з народних депутатів України. Очевидці зазначають, що бачили його в урочищі «Гальбін» в період конфліктів. На разі правоохоронці перевіряють цю інформацію.


 

Троє потерпілих наразі знаходяться в лікарні. В одного з них – наскрізне вогнепальне поранення, в двох інших – закриті черепно-мозкові травми та забої грудної клітки. Стан здоров’я їх задовільний. Загроз життю потерпілих немає.



Події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За даним фактом по попередній кваліфікації відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство), а також за частиною 1 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), та частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці встановлюють всіх причетних до стрілянини осіб, всі обставини та причини конфліктів. Проводяться всі необхідні слідчі та оперативно-розшукові дії.
 
 
Станіслав ПРИМАК,
Ольга ОЧКО,
СЗГ УМВС України
в Рівненській області


http://mvs.gov.ua/
 
KuznyaДата: Субота, 10.05.2014, 22:38 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
МЕШКАНЕЦЬ РІВНЕНЩИНИ РОЗПОВІВ ПРО СТРІЛЯНИНУ БОЙОВИКІВ



У день Перемоги, 9 травня в Сарненському районі через бурштин трапилася стрілянина. Один із місцевих мешканців розповів деталі перестрілки.

Чоловік  їхав в автівці з двома друзями через село Олексіївка Сарненського району. Невідомі люди просто відкрили вогонь по їх автівці. Вадим побачив, що ціляться в нього, він встиг пригнутися, але куля потрапила в плече. Зараз він під крапильнецею, рідні доглядають його. Скільки буде в лікарні ще не знає.



- Бойовики просто вирішили показати силу - приїхали в село і почали стріляти, коли попали в мене, потім витягнули з машини і били. Моїх двох друзів теж дуже сильно побили, навіть не сказали чому, ми просто їхали через селой не маємо жодного відношення до копання бурштину. Після мого поранення люди збунтували, зібралося тисячі три селян і почалась сутичка.Не можна такого робити навіть заради бізнесу, який щодня приносить мільйони доларів.



Нагадаємо, вчора, 9 травня 100 озброєних чоловіків на вантажних автомобілях та джипах приїхали у село Олексіївка Сарненського району. Вони зупинились у центрі села та повідомляли перехожих, що відсьогодні лише вони контролюватимуть видобуток бурштину.

За словами Вадима,  після таких ультиматумів розпочався конфлікт із застосуванням зброї. Місцеві мешканці  наздоганяли бойовиків близько 10 кілометрів. Коли ж  наздогнали біля бази, де вони жили побили їм автівки і спалили автомомобілі.

Рідні Вадима Сидорчука  дуже здивовані чому ростріляли Вадима, він навіть не чинив опору і не зрозумів хто і чому у нього стріляє. Крім нього, серйозні травми отримали ще близько 10-ти осіб,  а декого у селі бойовики просто збивали з велосипедів і били.
 
Степан ПЕТРУЛЯ
фото автора

http://charivne.info/
 
ФОРУМ » Загальне » Новини області » Стрілянина та спалені авто бажаючих контролювати бурштин (Відео, фото)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024