Субота
18.05.2024, 12:51
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Спартакіада РАЕС-2014. ЦТАВ – чемпіон - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Spartac  
ФОРУМ » Загальне » Спорт » Спартакіада РАЕС-2014. ЦТАВ – чемпіон
Спартакіада РАЕС-2014. ЦТАВ – чемпіон
KuznyaДата: Субота, 19.04.2014, 10:22 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Вчора завершився волейбольний турнір в залік Спартакіади РАЕС-2014. За спортивною складовою та інтригою цей турнір виявився найкращим за останні роки. Приємно відзначити, що рівень майстерності гравців кращих команд підприємства значно зріс. Це в свою чергу призвело до великої кількості напружених та видовищних матчів.

Перед останнім туром на перемогу претендували одразу три команди: ЦТАВ, ЕРП-1 та СКМ-ВГМ. Найкращі шанси на перемогу були у волейболістів цеху теплової автоматики та вимірювань, але в разі перемоги 2:0 команди ЕРП-1 саме ремонтники стали б чемпіонами. Перемога ж ЕРП-1 з рахунком 2:1 могла взагалі призвести до безпрецедентного випадку в наших змаганнях – підрахунку різниці м’ячів. І в такому випадку шанси на загальну перемогу з’являлися вже й у СКМ-ВГМ. Тож не дивно, що матчі останнього туру зібрали велику кількість вболівальників.

Відповіді на всі запитання мали дати вже перша гра заключного туру між ЦТАВ та ЕРП-1. І гра не тільки виправдала, а й перевершила сподівання глядачів. Волейболісти обох команд зіграли напевне найкращу свою гру на чемпіонаті подарувавши вболівальникам незабутні враження.

Ремонтники розуміючи, що відступати нікуди, а без атакуючої гри їх шанси проти ЦТАВ не великі, внесли зміни в свою звичну розстановку. Розташувавши дві свої ударні одиниці Віктора Бейзима та Сергія Москвича по діагоналі вони забезпечили більшу варіативність своїх атак та стабільний пас на другу лінію. А вміння грати від захисту в команді було присутнє завжди. 

Вже з самого початку першої партії волейболісти ЕРП-1 почали тиснути на опонентів. Особливо виділявся, Віктор Бейзим. Він встигав всюди: і блок поставити, і в прийомі зіграти, і вдало атакувати з усіх зон, і … з суддею посперечатися(ну куди ж без цього). А якщо ще врахувати серйозну допомогу в атаці від Сергія Москвича та відчайдушний захист всієї команди то стануть зрозумілі складові які дозволили ЕРП-1 захопити ініціативу в матчі: 15:10 на екваторі першої партії.

Звісно команда ЦТАВ намагалася змінити перебіг подій. В гравців цієї команди присутні і досвід і майстерність тож варіюючи атакувальні дії з непоганим захистом волейболісти ЦТАВ не панікуючи продовжували шукати вразливі місця в побудові гри ЕРП-1. Їм вдалося майже впритул наблизитися до опонентів 19:20. Але у вирішальний момент все ж таки ремонтники діяли більш впевнено та довели партію до перемоги 25:21 і до загальної перемоги в турнірі їм залишився один крок…

Все мала вирішити друга партія. Початок партії пройшов в рівній боротьбі. Гравці обох команд розуміли, яка ціна помилки тому діяли більш обережніше ніж завжди. Все ж потрохи почала окреслюватися перевага ЦТАВ. Як завжди надійно і впевнено грав Віталій Шкабура. Декілька вдалих атак виконали Андрій Середа та Микола Гусєв. А коли Володимир Кузьмич, в свої п’ятдесят вісім як в двадцять, здійснив ривок з шостого номеру до глядацької лави та видряпав неймовірний м’яч стало зрозуміло, що цю партію волейболісти ЦТАВ вже не віддадуть. Так воно і сталося 25:21 на користь ЦТАВ!

Тож перед заключною партією матчу шанси на загальну перемогу з’явилися вже в трьох команд. Оце інтрига!

Звісно, що психологічна перевага перейшла до діючих чемпіонів і вони нею повністю скористалися. Крок за кроком нарощуючи тиск волейболісти ЦТАВ почали відриватися від суперників. Не можна не сказати, що в цей момент на їх боці була і спортивна вдача. Двічі поспіль після гарматних атак Віктора Бейзима м’ячу, після прийому суперників, лічених сантиметрів не вистачало щоб торкнутися стелі. Але щастить сильнішому – це спортивна аксіома. ЦТАВ повів 10:6. Інтрига вмерла? Зовсім ні! Ціною надзусиль ЕРП-1 зрівнює рахунок 11:11 і змушує капітана ЦТАВ Андрія Середу взяти тайм-аут. 

Це дозволило волейболістам його команді дещо перевести подих і таки видряпати жадану перемогу з рахунком 15:12 у сеті та 2:1 в матчі. ЦТАВ вдруге поспіль стає переможцем волейбольного турніру в залік Спартакіади РАЕС!

В другому матчі зустрілися СКМ-ВГМ та ХЦ. В разі чистої перемоги хіміки посідали третє місце відкинувши СКМ за межі призової трійки і виводячи на друге місце ЕРП-1. Проте, враховуючи більш сильний склад команди СКМ, в це вірилося мало. 

Перша партія пройшла за переваги волейболістів СКМ,ВГМ які впевнено тримали хіміків на відстані трьох-чотирьох м’ячів і довели партію до перемоги з рахунком 25:20. Це остаточно заспокоїло ескаемівців і вони дозволили собі втратити концентрацію. У волейболі таке дуже часто призводить до неприємностей. Так сталося і цього разу. На відміну від попередніх матчів фінального турніру, коли гра хіміків буквально розвалювалася в другій партії, на цей раз вони зібрано розпочали сет і завдяки атакам Івана Романчука повели в рахунку 14:7. Команда СКМ-ВГМ взяла хвилинну перерву. Грати третій тай-брейк за три дні їм не хотілося. Тож після тайм-ауту волейболісти СКМ,ВГМ повернулися на майданчик з твердими намірами перемогти саме в цій партії. Вже на рахунку шістнадцять вони відновили паритет та швидко збільшили перевагу до 19:16 на свою користь. Інтрига вмерла остаточно. Сил на ще один ривок в хіміків вже не вистачило. Команда СКМ-ВГМ спокійно довела гру до перемоги 2:0 та посіла друге місце на турнірі, але цей результат навряд чи задовільнив команду яка претендувала на загальну перемогу.

Тож ЦТАВ – чемпіон, СКМ-ВГМ – другі, ЕРП-1 – треті. Напевне вперше на турнірі всі ігри між призерами завершилися на тай-брейці, що ще раз підкреслює наскільки впертою була боротьба. Якщо говорити про кращих гравців турніру то, на думку редакції сайту, символічна збірна має набути наступного вигляду: зв’язуючий – Андрій Середа(ЦТАВ), перші темпи – Віталій Шкабура(ЦТАВ) та Олександр Струк(СКМ-ВГМ), другі темпи – Іван Романчук(ХЦ) та Ігор Ципан(СКМ-ВГМ), діагональний – Віктор Бейзим(ЕРП-1).

З усіма результатами та відеооглядами матчів фінального турніру ви можете ознайомитися на спеціальних сторінках на нашому сайті.

Турнір завершено, а збірна Рівненської АЕС розпочинає підготовку до турніру підприємств атомної промисловості в залік Спартакіади Атомпрофспілки, якій заплановано провести наприкінці травня в Жовтих Водах. А вже після цього волейбольне життя в нашому місті переміститься з критих залів на відкрите повітря: в червні відбудеться турнір з пляжного волейболу в залік Спартакіади РАЕС.

http://kmfv.rv.ua/
 
ФОРУМ » Загальне » Спорт » Спартакіада РАЕС-2014. ЦТАВ – чемпіон
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024