Субота
18.05.2024, 14:17
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Рівненська АЕС – лідер у впровадженні систем діагностики - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » Рівненська АЕС – лідер у впровадженні систем діагностики
Рівненська АЕС – лідер у впровадженні систем діагностики
KuznyaДата: Вівторок, 29.04.2014, 23:43 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline


Система контролю протікань теплоносія першого контуру впроваджена на енергоблоці №2 Рівненської АЕС під час планово-попереджувального ремонту у лютому-березні 2014 року. Це ще одна система діагностування обладнання реакторної установки. Її встановлено на виконання заходів Комплексної  (зведеної)  програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій. Про це повідомив заступник начальника служби налагоджування та випробувань устаткування – начальник відділу діагностики та віброналагоджування РАЕС Валерій Ковальчук.

– Зараз система знаходиться у дослідній експлуатації. Її основними функціями є виявлення протікань теплоносія першого контуру та їх локалізація, – окреслює призначення системи В. Ковальчук.

За його словами, виявлення дефекту на ранній стадії розвитку дозволяє підвищити рівень надійності та безпеки енергоблоку та запобігти руйнуванням у системі трубопроводів та  обладнання.

Система контролю протікань теплоносія першого контуру – це складний сучасний програмно-технічний комплекс. Його розробник – ПрАТ «СНВО Імпульс» (м. Сєвєродонецьк). Монтажні та пусконалагоджувальні роботи виконували фахівці Кузнецовського налагоджувально-монтажного підприємства «Електропівденмонтаж». На РАЕС підтверджують, що обладнання системи пройшло всі стадії випробувань у процесі виготовлення, що забезпечує можливість її подальшої надійної експлуатації на атомній електростанції.

– Комплексні випробування обладнання системи контролю протікань  теплоносія першого контуру енергоблоку № 2 ВП РАЕС засвідчили чітку та злагоджену роботу алгоритмів верхнього рівня програмного забезпечення, – каже Валерій Ковальчук. – Дослідна експлуатація повинна підтвердити функціональність системи та надійність роботи обладнання.

На думку спеціалістів, питанню діагностування обладнання на Рівненській АЕС приділяється максимальна увага. Сьогодні РАЕС є лідером у впровадженні систем діагностики серед усіх атомних електростанцій ДП «НАЕК «Енергоатом». На чотирьох енергоблоках РАЕС у промисловій експлуатації сьогодні знаходяться десять систем, ще сім – у дослідній експлуатації.

http://www.rnpp.rv.ua/
 
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » Рівненська АЕС – лідер у впровадженні систем діагностики
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024