Субота
18.05.2024, 09:31
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Янтарщики йшли громити "Сонячне ремесло" у Володимирці - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини району » Янтарщики йшли громити "Сонячне ремесло" у Володимирці (Відео)
Янтарщики йшли громити "Сонячне ремесло" у Володимирці
KuznyaДата: П`ятниця, 28.02.2014, 23:09 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
26 лютого 2014 року журналістів «В.В.» та «Полісся.нет», а також депутатів районої ради запросили на «розборки» дві сторони – безробітні копачі бурштину району та фірма «Сонячне ремесло».
Фірма «Сонячне ремесло» працює на терені нашого району ще з часів президента Віктора Ющенка, коли Віктор Янукович ходив у нього прем’єр-міністром. Там так усе зав’язано, що в ті «Гордієві вузли» ніхто не полізе. І тоді не розбиралися, і сьогодні, тим паче, ніхто рументу не доб’ється.

За цією фірмою значиться наша землячка, а моєї знайомої рідна сестра, уродженка Канонич Галина Симха. Родина Симх започаткувала і будувала церкву, (зводило п/п «Олімп» Г. Воробя) у Каноничах. На недоброму роздоріжжі була побудована капличка у Каноничах. Вона зняла там стільки біди, що тій Симсі треба ноги мити і воду пити (це пишу для мудрих людей), бо та малесенька капличка і молитовний Дім погасили багато негативу, що висів над тою територією.

А тепер повернуся до «Сонячного ремесла». Декілька разів ця фірма зверталася до Володимирецької селищної ради щодо надання їй земельної ділянки для геологорозвідувальних робіт. Був закріплений і очолював цю роботу від імені фірми Віктор Іванович Подолян.
На перших порах «Сонячне ремесло» під розвідувальну виробничу діяльність просили декілька гектарів землі. Згодом більшістю голосів на сесії Володимирецької селищної ради їм виділили 92 га (правда, тепер чомусь звучить площа 100 гектарів).
На площі 2,8 га ведуться розкопки і виробнича діяльність. (На розумну голову: тримати такий штат охоронців для охорони такої території?). Коли три роки назад хлопці із «Сонячного ремесла» ще ходили на «Злум», до «Колиби» і «Чари», деколи і в «Рожеве фламінго», то останнім часом, нових «сторожів» не випускають далі колючого дроту. Тих 100 га фірми «Сонячне ремесло», сьогодні охороняють жителі Канонич.
За ті площі, на яких ведуться «розробки», до селради сплачуються значні кошти (сотні тисяч гривень). І мер селища, і фінансист на сесіях про це звітуються. «Сонячне ремесло» працює у відкритому правовому полі. В земельному управлінні їх діяльність записана як гірничо-видобувна чи дослідницька, а погодження на роботи вони отримали через Кабмін. До цього не придереться ніхто.
А тепер про головне. «Сонячне ремесло», яке опікується 100-гектарною площею, за ці роки повністю зберегло ліс. Жодного дерева там не зрізано.

26 лютого близько трьохсот місцевих бурштинокопачів зібралися на вузькоколійці, коли їх погнали із земельних володінь «сонячного ремесла». Потім ці ж старателі, представники всього району, о 16.00 прибули на базу фірми, де був старий «горгаз». З ними зустрілася районна влада в особі Володимира Савоніка «Свобода», Олександра Бобрика, УНП, Арсена Котовича, «Батьківщина».
Про те як розвивалися події і які вимоги висували так звані «представники Майдану», «громадськості» та «Правого сектору», читайте на сторінках газети «Володимирецький вісник» в наступному номері.



 
ФОРУМ » Загальне » Новини району » Янтарщики йшли громити "Сонячне ремесло" у Володимирці (Відео)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024