Субота
18.05.2024, 08:27
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Юні володимирчани мріють стати атомниками - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини району » Юні володимирчани мріють стати атомниками (Фото)
Юні володимирчани мріють стати атомниками
KuznyaДата: Четвер, 06.03.2014, 00:15 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline


Наприкінці лютого з екскурсією Рівненську АЕС відвідали учні старших класів Володимирецького районного колегіуму. Мета заходу, що відбувся, – профорієнтація школярів у атомну енергетику.

27 старшокласників з класів фізико-математичного нахилу Володимирецького колегіуму відвідали за програмою екскурсії на Рівненську АЕС навчально-тренувальний та інформаційний центри, центральний пост автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки.

Молодь Володимиреччини цікавиться роботою Рівненської АЕС не випадково. Адже щороку більш ніж 20 випускників колегіуму стають студентами одного з профільних ВНЗ атомної енергетики – Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості (СНУЯЕтаП).

За словами класного керівника фізико-математичного класу Володимирецького колегіуму Переходько Світлани Володимирівни, Рівненська АЕС для молоді регіону є привабливим місцем роботи. Сьогодні 5 випускників колегіуму після навчання у СНУЯЕтаП працюють на Рівненській АЕС. Отримання професії атомника є об’єктивно реальним для випускників колегіуму. Адже між колегіумом і СНУЯЕтаП є угода, відповідно до якої на базі колегіуму діють підготовчі курси. Успішне закінчення курсів гарантує вступ до цього ВНЗ. Так, 7 випускників колегіуму минулого року стали першокурсниками СНУЯЕтаП. Загалом з Володимирецького району у СНУЯЕтаП навчається понад 100 студентів.

Треба зазначити, що кадрова служба Рівненської АЕС веде моніторинг успішності навчання володимирчан. З кращими студентами-старшокурсниками укладаються угоди, які гарантують подальше працевлаштування на атомну станцію. На даний час у СНУЯЕтаП навчаються 25 студентів, які будуть працевлаштовані на РАЕС.



Учень 11-го класу Володимирецького колегіуму Назар Мокруха мріє стати атомником. Побачене під час екскурсії приємно вразило хлопця та укріпило його мрію. Назар намагається поглиблювати свої знання з фізики та математики, навчаючись у спеціалізованому класі колегіуму, та сподівається вступити на навчання у СНУЯНтаП.



Одинадцятикласниця Ірина Чорна зізнається, що захоплюється гуманітарними дисциплінами, але енергетичний об’єкт вразив її настільки, що вона не проти після закінчення лінгвістичного ВНЗ обійняти посаду перекладача на РАЕС.


За словами Валентини Дукач, начальника відділу зв’язків з громадськістю Рівненської АЕС, щороку інформаційний центр «Полісся» відвідує понад 1,5 тисячі учнів. Крім того, з метою інформування та популяризації атомної енергетики проводяться традиційні щорічні різноманітні конкурси та брейн-ринги для учнівської молоді Володимирецього району Рівненщини та Маневицького району Волині. З профорієнтаційною метою минулого квітня Рівненську АЕС відвідували викладачі з Севастополя. Вони провели ряд зустрічей із старшокласниками регіону та їх батьками.

Керівництво РАЕС вважає одною зі складових безпеки висококваліфікований персонал, тому на підприємстві приділяється значна увага профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю як можливому кадровому потенціалу атомної.

 
ФОРУМ » Загальне » Новини району » Юні володимирчани мріють стати атомниками (Фото)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024