Kuznya | Дата: Вівторок, 10.06.2014, 23:41 | Повідомлення # 1 |
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Статус: Offline
|
Традиційно щороку 31 травня весь світ, і Україна в тому числі, відзначає День боротьби з тютюнокурінням. За статистичними даними, наша держава займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців. Кожен другий дорослий українець курить. В цілому в країні 15,5 млн. курців, і з кожним роком кількість викурених цигарок зростає. За розрахунками Всесвітньої організації охорони здоров’я, куріння вбиває щорічно 120 тис. українців. На сьогоднішній день вже прийнятий закон про заборону куріння в громадських місцях. Заборонено курити в підземних переходах, парках, на стадіонах і в офісах. Штрафи за куріння в громадських місцях досягають 170 грн. А боротьба з тютюнокурінням ведеться в усьому світі.
Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відзначив цей день незвичайною акцією проти куріння «Поміняй цигарку на цукерку», яку провів завдяки фінансовій підтримці небайдужих до цієї проблеми людей, це: Юрій Рабий, Анжела Поліщук, Олександр Журба, депутати міської ради Любовь Сусь та Валерій Волянін.
Акція полягала в тому, що фахівці із соціальної роботи МЦСССДМ підходили до курців і пропонували зробити вигідний обмін: поміняти цигарку на «Чупа-чупс» або шоколадну цукерку. Головні гасла – "Краще з'їсти смачну цукерку, ніж викурити цигарку!, "Ми – за здоровий спосіб життя!", "Цигарка – ворог!" Акція проводилась у всіх мікрорайонах міста, також дівчата завітали в окремі державні та розважальні установи (виконком, міліція, кафе).
Обміняти тютюновий виріб на солодощі зголосилося досить багато курців, були навіть такі, що віддавали цілу пачку. Правда, зустрічались і такі прихильники тютюну, яким було важко розлучитися зі своєю цигаркою. Приємно, що багато учасників акції замислились про свій стан здоров'я.
Важливо зазначити, що більш активною і позитивно налаштованою була молодь нашого міста. Люди з посмішкою вітали дівчат і без проблем міняли цигарку на цукерку. Навіть особи старшого віку вважали, що це один із кроків для того, щоб кинути курити. Приємним також є те, що немала кількість пересічних громадян стверджувала, що не курить.
Особливо вразив вчинок одного юнака, який, щоб підтримати акцію, з великим бажанням віддав дві пачки цигарок в обмін на цукерки, які, на його прохання, були роздані дітям. А один чоловік сказав: «Нехай це буде моя остання пачка цигарок, яку я купив, а зараз віддаю цим чарівним дівчатам».
Тому можна вважати, що акція вдалась.
Наприкінці хотілось би навести пригнічуючу статистику щодо шкідливих наслідків куріння: 1. 90% померлих від раку легень – курці. 2. Куріння – головна причина ампутації ніг. 3. Біля 80% чоловіків і 60% жінок, які перенесли інфаркт міокарду або інсульт, курили перед цим біля 20 років. У чоловіків молодше 40 років випадки раптової смерті від гострого інфаркту міокарда тісно пов’язані з курінням. 4. Приблизно 15% усіх передчасних пологів пов’язано з курінням під час вагітності. 5.Діти, народжені від жінок, що курили під час вагітності, мають вагу в середньому на 200 г менше, ніж діти, що народились від жінок, які не курять. У жінок, які курять, зі 100 новонароджених малюків четверо вмирають у перші дні після народження. 6. Передчасне відшарування плаценти спостерігається частіше у жінок, які курять. 7.Діти, народжені від батьків, які курять, помітно частіше відстають у фізичному та психологічному розвитку. 8.У жінок, які курять, колір обличчя поступово набуває жовто-брудного відтінку, передчасно з’являються зморшки та псуються зуби, швидше старіє організм. 9. У домі, де курить людина, 68,35% дітей страждають гострими хронічними ураженнями органів дихання, при двох курцях – 83,76%, а у сім’ях, де курять троє, здорових дітей практично не буває. 10. Курці живуть у середньому на 10-15 років менше ніж ті, що не курять.
Хіба ці красномовні цифри не є аргументами на користь тих людей, хто замість куріння обрав здоров’я? Як кажуть, факти – вперта річ. І вони означають, що є над чим замислитися. Тому, мабуть, вже пора зробити серйозні висновки, хоча б для того, щоб одного прекрасного дня Ви могли з чистою душею сказати собі та іншим: «Я зробив правильний вибір!» Світлана Пашко, директор МЦСССДМ
http://kuznetsovsk-rada.gov.ua/
|
|
| |
luuccadallton | Дата: Понеділок, 08.02.2021, 12:39 | Повідомлення # 2 |
Рядовий
Група: Пользователи
| Я за
|
|
| |
tirudoevhenn | Дата: Четвер, 08.04.2021, 16:26 | Повідомлення # 3 |
Рядовий
| Також погоджуюсь
|
|
| |
gerammasha | Дата: П`ятниця, 28.05.2021, 11:17 | Повідомлення # 4 |
Рядовий
| спасибо вам
|
|
| |
jfrederiksen427 | Дата: Середа, 14.12.2022, 15:40 | Повідомлення # 5 |
Рядовий
| Краще взагалі ніколи не курити і не вживати ніяких психотропних речовин. У мене є знайомий, який в молодості знехтував цим правилом і тепер на постійній основі сидить на цих таблетках https://farmak.ua/drugs/antral/ , за станом здоров'я і ніяк не може цю справу виправити.
|
|
| |