Субота
18.05.2024, 19:32
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Переробка РАВ - складова безпеки АЕС - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » Переробка РАВ - складова безпеки АЕС (Фото)
Переробка РАВ - складова безпеки АЕС
KuznyaДата: Субота, 12.04.2014, 00:19 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline


Виконавчий директор з ядерної та радіаційної безпеки та науково-технічної підтримки ДП «НАЕК «Енергоатом» Наталія Шумкова відвідала Рівненську АЕС для ознайомлення із станом робіт щодо будівництва комплексу з переробки твердих радіоактивних відходів (РАВ). Вона оглянула будівлю майбутнього комплексу та зустрілася зі спеціалістами, які курують дану справу.


 На даний час пріоритетним напрямком у сфері поводження з РАВ на ВП РАЕС є створення Комплексу з переробки твердих РАВ. Метою створення Комплексу є вирішення питань переробки РАВ, які вже накопичені та які утворюються в процесі експлуатації АЕС. На РАЕС з початку 2005 р. проводиться робота в рамках проекту міжнародної технічної допомоги TACIS «Створення комплексу з переробки РАВ».

Виїзне засідання оперативного штабу з будівництва комплексу на майданчику РАЕС відбулось на Рівненській АЕС 10 квітня. В нараді, яку провела Наталія Шумкова, взяли участь директор департаменту поводження з РАВ Енергоатому Людмила Близнюкова, заступник головного інженераКиївського науково-дослідного проектно-конструкторського інституту «Енергопроект» Тетяна Байбузенко, заступник генерального директора ВП РАЕС Сергій Куроєдов, заступник головного інженера ВП РАЕС Федір Кисли цин та спеціалісти Рівненської АЕС.

На думку виконавчого директора Компанії, виїзне засідання дозволяє реально оцінити ситуацію, оперативно вирішити на місці виробничі питання, прийняти інженерні та управлінські рішення.

- Наразі, коли є погодження Кабінету міністрів України, отримано дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспекції та забезпечено необхідне фінансування, треба чітко дотримуватись графіка виконання будівельно-монтажних робіт та комплектації обладнанням, - наголосила Наталія Шумкова.

Сергій Куроєдов окреслив поточні питання щодо будівництва комплексу та зазначив на необхідності більш чіткого етапування робіт з підрядними організаціями, також він звернув увагу на «критичні точки» виконання  графіка.

Щомісячні засідання штабу та своєчасне корегування впровадження проекту дозволить у намічені терміни завершити роботи, адже реалізація цього проекту виведе систему поводження з РАВ на РАЕС на сучасний рівень і підвищить рівень безпеки ВП РАЕС.

http://www.rnpp.rv.ua
 
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » Переробка РАВ - складова безпеки АЕС (Фото)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024