Субота
18.05.2024, 19:31
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Впроваджено нову методику контролю металу - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » Впроваджено нову методику контролю металу (Фото)
Впроваджено нову методику контролю металу
KuznyaДата: Четвер, 24.04.2014, 01:33 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline


Днями на майданчику РАЕС відбулась атестація спеціалістів служби контролю металу на право проведення робіт з використанням нововведеної методики. Методика дозволяє провести ультразвуковий контроль зварних з’єднань колекторів до патрубків Ду1200 парогенераторів ПГВ-1000 – зварних швів №111. Атестація проводилась комісією ВП РАЕС за участі розробників методики -  спеціалістів російського науково-виробничого об’єднання «ЦНДІТМАШ» ( м. Москва).

За словами начальника служби контролю металів ВП РАЕС Віктора Кравця, досвід його 20-річної роботи на атомній станції свідчить про важливість якісного та своєчасного дослідження металу основних конструктивних елементів енергоблоку. До обладнання, що входить до складу реакторної установки - особливі вимоги та особлива увага. Надійна робота такого обладнання напряму забезпечує безпечну експлуатацію електростанції.



На замовлення ДП «НАЕК «Енергоатом» у 2000 році «ВАТ НПО «ЦНДІТМАШ» було розроблено унікальну методику виявлення дефектів, яка нині успішно запроваджена на усіх АЕС України. За час експлуатації та контролю металу парогенераторів АЕС Росії, України, Болгарії, Чехії виявилась гостра необхідність покращання достовірності методики, що застосовується для ультразвукового контролю стану зварних з’єднань №111 парогенераторів ПГВ 1000. У 2012- 2013 роках її було вдосконалено з врахуванням більш ніж 15-річного досвіду застосування, проведено спеціальне навчання персоналу українських АЕС та атестація частини контролерів у рамках галузевих заходів з впровадження оновленої методики. Для роботи за цією методикою у ВП РАЕС придбані спеціальні ультразвукові перетворювачі та новий налаштовуючий зразок. У квітні 2014 року проведена додаткова атестація персоналу Рівненської АЕС. На право виконання контролю за нововведеною методикою загалом підготовлено й атестовано 9 працівників Рівненської АЕС – майстри, інженери-дефектоскопісти та дефектоскопісти.

Також спеціалістами «ВАТ НПО «ЦНДІТМАШ» на чолі з завідувачем лабораторії діагностики  Антоном Разиграєвим проведено експертний контроль зварних з’єднань «холодних» колекторів до патрубків Ду1200 парогенераторів енергоблоку №3 РАЕС, якій перебуває у планово-попереджувальному ремонті. Під час обстеження не було виявлено розвитку раніше знайдених індикацій у вищезгаданих вузлах.

-Впровадження нової методики контролю металу є плановим кроком, - коментує Віктор Кравець. - Це визначено одним із заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій (КзПБ), яка затверджена КМУ та розрахована на період до 2017 року. Ми прагнемо застосовувати у своїй роботі нові підходи, передовий досвід для досягнення більш точних та достовірних результатів контролю стану обладнання РАЕС, що сприятиме його подальшій надійній експлуатації.

http://www.rnpp.rv.ua/
 
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » Впроваджено нову методику контролю металу (Фото)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024