Субота
18.05.2024, 15:31
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна На РАЕС виконуються умови Угоди - МАГАТЕ - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » На РАЕС виконуються умови Угоди - МАГАТЕ
На РАЕС виконуються умови Угоди - МАГАТЕ
KuznyaДата: Вівторок, 13.05.2014, 22:19 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline


Минулого тижня на Рівненській АЕС відбулись дві інспекції Міжнародної агенції з атомної енергії.

Інспекції МАГАТЕ на РАЕС відбуваються відповідно до Угоди між Україною і МАГАТЕ про непоширення ядерної зброї, яка була підписана  у 1995 році.  В ході інспекцій МАГАТЕ проводиться перевірка щодо використання ядерних матеріалів у мирних цілях.

Інспектори МАГАТЕ Хіго Юнічі та Ча Хонг Р. провели у травні дві інспекції на Рівненській АЕС.

Як повідомив начальник лабораторії ядерного палива відділу ядерної безпеки РАЕС Борис Ястремський, зауважень з боку  інспекторів не було.
Перша інспекція відбулася 8 травня. Це була так звана неоголошена інспекція, в ході якої інспектори перевірили сховище свіжого ядерного палива енергоблоків №3 та №4. Неоголошені інспекції є одним з видів перевірок МАГАТЕ,  від планових вони відрізняється тим, що атомну електростанцію не попереджають про візит інспекторів та його мету, і впродовж двох годин після прибуття на АЕС представники МАГАТЕ повинні отримати доступ до об’єкта перевірки.

10-11 травня пройшла уже планова інспекція з перевірки енергоблоку №3 після проведення перевантаження ядерного палива. Хіго Юнічі та Ча Хонг Р. виконали перевірку відпрацьованого ядерного палива в басейні витримки блоку, що перебуває у планово-попереджувальному ремонті, та встановили електронну печатку на шлюзі між басейном витримки та басейном перевантаження ядерного палива.

Також інспектори провели ревізію обладнання МАГАТЕ: відеосистем спостереження,  систем передачі даних з РАЕС в центральний офіс МАГАТЕ у Відні, за допомогою яких здійснюється дистанційний контроль.

Усі роботи виконувались у присутності державного інспектора з ядерної безпеки на РАЕС.

[url=http://www.rnpp.rv.ua/na-raes-vyipolnyayutsya-usloviya-soglasheniya-o-nerasprostranenii-yadernyix-materialov,-magate.html]
http://www.rnpp.rv.ua/
[/url]
 
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » На РАЕС виконуються умови Угоди - МАГАТЕ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024