Субота
04.05.2024, 20:01
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Студенти регіональних вишів вважають АЕС привабливим місцем - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » Студенти регіональних вишів вважають АЕС привабливим місцем (Фото)
Студенти регіональних вишів вважають АЕС привабливим місцем
KuznyaДата: Четвер, 15.05.2014, 23:25 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Студенти регіональних вишів вважають АЕС привабливим місцем роботи



Студенти третього курсу фізичного факультету Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Рівненську АЕС вперше відвідали 13 травня.

Майбутні спеціалісти-фізики побували у турбінному відділенні енергоблоків №№1, 2, оглянули гідротехнічні споруди, ознайомились з роботою автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки, відвідали навчально-тренувальний та інформаційний центри.

Ініціатор візиту, декан фізичного факультету Сергій Федосов, подібними зустрічами намагається зорієнтувати молодь для роботи у промисловості. Екскурсія на РАЕС стала своєрідним практичним заняттям для студентів, які за навчальною програмою вивчають ядерну фізику, зокрема   будову реактора, - пояснює викладач ВНЗ, доцент Галина Мирончук.



Студенти з Луцька із цікавістю сприйняли насичену програму, адже відвідували атомно-енергетичний об’єкт вперше. Найбільш захопливим стало для  третьокурсників відвідування навчально-тренувального центру, де на тренажері блочного щита керування провідний інструктор Дмитро Дейнега змоделював кілька ситуацій роботи енергоблоку.

Молоді люди також ознайомилися з природоохоронною та соціальною складовими діяльності РАЕС.

Відвідування Рівненської АЕС залишило приємні враження. На думку студентів, атомні станції є привабливим та перспективним місцем роботи.

Враховуючи позитивний результат першої поїздки своїх студентів на промислове підприємство такого рівня, керівництво університету налаштоване організовувати ознайомчі екскурсії на Рівненську АЕС для своїх студентів регулярно.



Як зазначає Валентина Дукач, начальник відділу роботи з громадськістю РАЕС, для Рівненської АЕС робота з учнівською молоддю не є новою. Інформаційний центр РАЕС щорічно приймає понад трьох тисяч екскурсантів, половина з них – учні та студенти нашого регіону. Налагоджена тісна співпраця з Тернопільським державним технічним університетом, Міжнародним економіко-гуманітарним університетом (м.Рівне). Сподіваємось, й Східноєвропейський національний університет стане нашим партнером.

http://www.rnpp.rv.ua/
 
ФОРУМ » Загальне » Новини РАЕС » Студенти регіональних вишів вважають АЕС привабливим місцем (Фото)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024