Субота
18.05.2024, 09:52
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Харчування школярів призупинено. Роз’яснення - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини району » Харчування школярів призупинено. Роз’яснення
Харчування школярів призупинено. Роз’яснення
KuznyaДата: Неділя, 09.03.2014, 02:30 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
З 3 березня 2014 року припинено харчування потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи дітей в загальноосвітніх навчальних закладах району.

Листом Міністерства соціальної політики України № 2031/0/14-14/04 від 28.02.2014 зазначено, що у зв'язку з незавершенням процедури відкритих торгів на закупівлю послуги з харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на забруднених територіях, з 3.03.2014 харчування потерпілих дітей не відбуватиметься. Орієнтовна дата початку харчування – квітень 2014 року.

                Наразі Міністерством вживаються всі можливі заходи щодо недопущення зриву реалізації державної соціальної програми.

                У найближчий час буде направлено відповідний обсяг асигнувань для своєчасного забезпечення необхідних компенсаційних виплат, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.1997 № 155 «Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи», за період, упродовж якого потерпіла дитина не харчувалася в їдальні навчального закладу.

                З метою захисту конституційних прав дитини, а також права на безплатне харчування згідно п.11 ст.30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», Міністерство просить регіональні органи соціального захисту населення забезпечити своєчасну виплату компенсацій батькам потерпілих дітей;                органам освіти і науки слід провести роз'яснювальну роботу з керівниками навчальних закладів та батьками дітей, в яких не буде харчування.

                Управління соціального захисту населення райдержадміністрації листом № 469/06-17 від 3 березня 2014 року надіслало прохання в управління освіти, молоді та спорту та вище професійне училище № 29 надати списки дітей, які не були забезпечені гарячим харчуванням. Це зроблено з метою правомірного та своєчасного призначення грошової компенсації в розмірах передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 р. № 533 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1997 р. № 155».

Наталія ШАМА, начальник управління.


 
Дітям буде виплачено компенсацію


Відповідно до пункту 11 статті 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» учням, які навчаються у середніх загальноосвітніх школах, професійно-технічних закладах освіти, студентам коледжів та технікумів (училищ), розташованих на територіях радіоактивного забруднення, а також дітям, евакуйованих із зони відчуження, дітям, які є інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи, і тих, які проживали у зоні безумовного (обов'язкового) відселення з моменту аварії до прийняття постанови про відселення передбачена компенсація за харчування. Дітям, які не харчуються в зазначених навчальних закладах, а також за всі дні, коли вони не відвідували ці заклади, до досягнення повноліття виплачується грошова компенсація у порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України.

                Починаючи з 3 березня 2014 року, батькам дітей Володимирецького району буде виплачена грошова компенсація за відсутність гарячого харчування в розмірах, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 р. № 533 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1997 р. № 155». А саме: дітям віком від 6-10 років – 180 грн., дітям від 11-14 років  185 грн., дітям від 15-18 років – 190 грн.

                З метою правомірного та своєчасного призначення зазначеної грошової компенсації, управління соціального захисту населення Володимирецької райдержадміністрації просить надати інформацію щодо кількості днів, які діти не були забезпечені гарячим харчуванням, до 1 числа щомісяця за відповідною формою.

Інформацію слід подавати в електронному варіанті (Excel) на електронну адресу voloupszn@ukrpost.ua з наступним паперовим підтвердженням.

Наталія ШАМА, начальник управління.


 
ФОРУМ » Загальне » Новини району » Харчування школярів призупинено. Роз’яснення
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024