Субота
18.05.2024, 06:33
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Міліція не справилася з бурштинокопачами. - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини району » Міліція не справилася з бурштинокопачами. (Відео)
Міліція не справилася з бурштинокопачами.
KuznyaДата: Вівторок, 18.03.2014, 09:43 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Міліція не справилася з бурштинокопачами. Тому тепер працюватиме разом з Поліською січчю

Від сьогодні

На відео нижче — події місячної давності у селі Жовкині Володимирецького району. Близько двох тисяч селян з лопатами вийшли з лісу, де вимивали бурштин. По дорозі «з промислу» їх чекали правоохоронці, які намагалися переконати, що не можна вимивати бурштин. Подейкують, що тоді кільком міліціонерам дісталося від людей, які не збиралися відмовлятися від єдиного заробітку. У міліції, правда, заперечують бійку, зате визнають, що досягти значних успіхів у боротьбі з бурштинокопачами їм не вдалося.

 — З початку року у нас було кілька відпрацювань, — коментує в.о. начальника УМВС у Рівненській області Сергій Гандзелевський. — Під час першого у Володимирецькому районі ми затримали близько 10 бурштинокопачів та склали на них адмінпротоколи. Під час другого (якраз тоді коли знімали відео — ред.), намагалися не пустити людей до лісу. Зрештою, з нами селяни погоджувалися, але як тільки ми їхали в інший район — поверталися у ліси. У суботу ми провели нараду з головами поліських районних рад у Сарнах. Від сьогодні ми починаємо перманентні відпрацювання — доки не проведемо до ладу ситуацію з бурштином. Перш за все, проводитимемо профілактичну роботу: сільські голови говоритимуть із місцевими, аби вони не копали бурштин, правоохоронці ж забезпечуватимуть громадський порядок. Також у лісах працюватимуть лісники, прикордонники та Поліська січ, яка погодилася допомогти. Якщо людей затримуватимуть з бурштином — їх притягатимуть до кримінальної відповідальності. Якщо ж людина просто копатиме, то на неї накладатимуть адмінштраф.

До слова, керівництво ОДА висловило думку, що на боротьбу з бурштинокопачами потрібно надіслати внутрішні війська. Районний прокурор на Володимиреччині Сергій Міськевич зазначив, що робити цього не варто, проте додав: «Спецпідрозділи міліції та допомога правоохоронців з інших районів не завадили б».



 
ФОРУМ » Загальне » Новини району » Міліція не справилася з бурштинокопачами. (Відео)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024