П`ятниця
17.05.2024, 11:48
ФОРУМ міста КУЗНЕЦОВСЬКа
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Подробиці вбивства керівника "Правого сектору" Сашка Білого - ФОРУМ Реєстрація Вхід

Щоб не відображалася надокучлива реклама в правому верхньому куті, зареєструйтеся на сайті та увійдіть під своїм логіном
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » Загальне » Новини області » Подробиці вбивства керівника "Правого сектору" Сашка Білого (Відео, фото)
Подробиці вбивства керівника "Правого сектору" Сашка Білого
KuznyaДата: Вівторок, 25.03.2014, 12:18 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
В Рівному вбили керівника "Правого сектору" на Заході Сашка Білого




Інформація про вбивство керівника західно-українського «Правого сектору» Олександра Музичка підтвердилася

Трагедія сталася цієї ночі, близько 23 години 40 хвилин у кафе "Три карася", що знаходиться поблизу  Сарненського і Житенського кілець в Рівному, повідомляє місцеве видання «ВСЕ».

На тілі Музичка виявили три вогнепальні поранення - у ногу та серце, а сам він, коли тіло виявили, був закутий у наручники.

На території самого кафе, де сталося вбивство виявили кілька гільз, у тому числі й від пістолета Макарова.

Також є непідтверджена інформація, що вбивці викрали ще шістьох людей, які відпочивали у кафе – троє з них активісти «Правого сектору». За інформацією джерел видання, ніби серед викрадених і директор Рівненського міського центру зайнятості, який у цей час теж знаходився у кафе.


Фото: ЧаРівне

Нагадаємо, координатор «Правого сектору» на західній Україні Олександр Музичко став відомим після витівки в місцевій прокуратурі. Він прийшов до прокурора Рівненської районної прокуратури Андрія Таргонія зі зброєю, словесно принизив його та вдарив.




ОЛЕКСАНДР МУЗИЧКО ЗАГИНУВ ВІД КУЛЬОВИХ ПОРАНЕНЬ


25 березня о 00.05 по телефону над
ійшло повідомлення лікаря швидкої допомоги, що в одному з кафе у селищі Бармаки відбувається бійка між невідомими та є потерпілі. Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події виявила труп чоловіка. Правоохоронці встановили особу загиблого. Ним виявився 52-річний Олександр Музичко, більш відомий як Сашко Білий.

Міліціонери на місці події встановили, що 24 березня близько 23.20 годинигрупа осіб вчинила стрілянину в кафе "Карасі", що в селищі БармакиРівненського району, під час якої Олександр Музичко отримав вогнепальніпоранення — два спереду, одне — зліва збоку в груди, та три по гомілкам.

Від отриманих поранень Олександр помер на місці події. Труп чоловікадоставлений в Рівненське обласне бюро судово-медичної експертизи. Причина смерті та інші обставини встановлюються.

Станіслав ПРИМАК,

СЗГ УМВС України

в Рівненській області

http://mvs.gov.ua/


ВОЛОДИМИР ЄВДОКИМОВ: "НА РІВНЕНЩИНІ ЗНЕШКОДЖЕНО СТІЙКУ ОРГАНІЗОВАНУ ЗЛОЧИННУ ГРУПУ"


При затриманні членів ОЗГ громадянин Музичко, відомий ще як «Сашко Білий», вчинив збройний опір та поранив одного з працівників міліції. Правоохоронці були змушені застосувати зброю. Трьох членів ОЗГ працівники міліції вивезли до Києва. Про це перший заступник Міністра внутрішніх справ повідомив на брифінгу в МВС України.



За словами Володимира Євдокимова, члени стійкої озброєної злочинної групи вчиняли кримінальні правопорушення на території одразу Рівненської та кількох інших областей.

8 березня слідчими було відкрите кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу, що передбачають відповідальність за хуліганство, а також за погрози чи насильство щодо працівника правоохоронного органу. 9 березня громадянинові Музичку було повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, а 12 березня його було оголошено в розшук.

За словами Володимира Євдокимова, Олександр Музичко переховувався, їздив з озброєною охороною, міняв місця свого перебування і продовжував займатися протиправною діяльністю. Проте правоохоронці з’ясували його місцеперебування, а в ніч 24 на 25 березня провели спецоперацію із затримання та знешкодження членів ОЗГ.

Бійці спецпідрозділу «Сокіл» ГУБОЗ МВС затримали охоронців Олександра Музичка, озброєних автоматом Калашникова та пістолетом Макарова. Сам же він намагався втекти, при цьому відкривши вогонь по працівниках міліції. Один з бійців спецпідрозділу був поранений. Правоохоронці змушені були застосувати зброю, при цьому поранивши «Сашка Білого». Медики, які прибули на місце події за викликом працівників міліції, констатували його смерть.

Володимир Євдокимов зазначив, що в діях затриманих членів ОЗГ вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 257 (Бандитизм) Кримінального кодексу України. Трьох затриманих правоохоронці вивезли до Головного слідчого управління МВС України.



– Фактів протиправних дій достатньо. Ми розуміємо, що жителі Рівненщини були залякані, тому звертаємося зараз до них. Наразі створена потужна слідчо-оперативна група. Ми збираємо всі дані про протиправну діяльність затриманих, аби все скоєне було інкриміноване цьому бандформуванню, – наголосив Володимир Євдокимов.



http://mvs.gov.ua/


Сашко Білий загинув під час затримання міліцією



Сьогодні вночі була проведена спецоперація по знешкодженню збройного угрупування на території Рівненської області

Про це під час прес-конференції сказав перший заступник міністра МВС України Володимир Євдокимов, передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

"Ще 8 березня були кримінальні провадження стосовно Музичка за злісне хуліганство та протидія законні діяльності співробітників правоохоронних органів. 9 березня було оголошено підозру, а 12 березня Музичка оголошено у розшук. Сьогодні вночі була проведена спецоперація спільно з ГУБОЗ та "Соколом". В селі біля м. Рівне в кафе "Три карасі" його виявили та прийняли рішення затримати. В ході операції затримано трьох із угрупування Саші Білого, вилучено АК та ПМ. На окрики міліції Білий хотів втекти через вікно та відкрив вогонь на ураження по "Соколу". Перша куля потрапила у співробітника "Сокола" у шолом, але відрикошетила у передпліччя. Другим пострілом Музичко попав у погон цьому співробітнику. Після цього цей співробітник відкрив вогонь по ногах Музичка. Інші співробітники стріляли у повітря. Згодом ще один постріл потрапив у ногу Музичку і той намагається відстрілятися. Продовжували лунати постріли з його боку. Правоохоронці на той момент були за спиною Музичка. Коли його повалили на землю, він продовжував стріляти. Коли його намагалися затримати, побачили, що він поранений. Викликані лікарі констатували смерть Музичка", - повідомив він.

Наразі трьох затриманих поплічників Музичка доправили до Києва на допит у ГСУ. Проводиться комплекс оперативних заходів.

"У діях злочинного угрупування чітко проглядаються ознаки бандитизму. Створена посилена оперативна група щоб забезпечити розслідування",- сказав перший заступник міністра МВС України Володимир Євдокимов.

Цю інформацію Еспресо.TV також підтвердила прес-секретар міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Наталія Статівко.

http://espreso.tv/
Нагадаємо:
Музичко до СБУ: «Я не боюся смерті і живим не здамся!»

ЗВЕРНЕННЯ ОЛЕКСАНДРА МУЗИЧКА, КЕРІВНИКА «ПРАВОГО СЕКТОРА»-ЗАХІД

14 БЕРЕЗНЯ, 21:38

Керівництво генпрокуратури і МВС України прийняли рішення про моє фізичне знищення, або захопленні і видачі мене Росії, для того, щоб потім все звернути на спецслужби РФ. Для проведення цієї операції вже створений спец загін. Ми володіємо 100% достовірною інформацією.
Це моє звернення прошу вважати офіційним зверненням до СБУ України.
Звертаюсь також до своїх побратимів, до всіх українців, націоналістів-патріотів: я не боюся смерті і живими не здамся! Хай мої вороги не надіються, що знищивши мене, вони будуть спати спокійно. Моє місце займуть інші патріоти, які продовжать нашу боротьбу.
Прес центр «Правого сектора»-Захід
http://pravyysektor.info


​П’ять фактів з життя Сашка Білого


Олександр Музичко
фото: http://www.bilozerska.info/

Вчора ввечері в Рівному було вбито Олександра Музичка, більш відомого як Сашко Білий, - координатора «Правого сектору» в Західному регіоні.

Еспресо.TV вирішило нагадати головні факти з життєвого шляху цієї суперечливої постаті

1. Народження
Сашко Білий народився 1962 року на території Пермської області Росії. За неперевіреною інформацією, до Пермського краю були вислані його батьки за участь у національно-визвольній боротьбі. Пізніше родина Музичка повернулася до Рівного.

2. Націоналіст
Після служби в Афганістані Музичко створив першу націоналістичну організацію у Рівному СНУМ (Спілка незалежної української молоді), також партію УНА (Українська національна асамблея) а після путчу ГКЧП - загони УНСО (Українська народна самооборона). У 2012 році Музичко балотувався в народні депутати України по округу в Рівному, посівши 6 місце (1226 голосів, 1,14%). З 2013 року був координатором "Правого сектору" у західних областях України.

3. Чечня
Під час Першої чеченської війни 1994 року, Білий командував загоном «Вікінг» УНА-УНСО, який начебто воював у складі підрозділу польового командира Шаміля Басаєва, а також був в особистій охороні Джохара Дудаєва. Саме тоді Олександр Музичко отримав прізвисько «Білий».



Музичко став одним з трьох українських націоналістів (крім Степана Бандери та Олега Беркута), на чию честь були названі вулиці столиці Чечні місті Грозному. Також Сашко отримав орден «Герой Нації» особисто від тодішнього президента бунтівної Чеченської республіки генерала Джохара Дудаєва.



4. Кримінал
Після загибелі Дудаєва Сашко повернувся до України. Неодноразово був обвинуваченим за кримінальними статтями (заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вимагання грошей). У 1995 році Музичко побив відвідувача рівненського кафе, заведену на нього справу було припинено. Також Музичка звинувачують у замаху на іншого члена УНА-УНСО Олега Біса.
У 1999 році Музичко у складі злочинної групи викрав в Рівному місцевого бізнесмена, вимагаючи від нього 1000 доларів США. Музичко і його спільники утримували і регулярно били бізнесмена, поки їх наприкінці дня не заарештувала міліція в диско-барі «Холідей». У січні 2003 року за цією справою Білий був засуджений на три з половиною роки ув’язнення.
27 лютого 2014 року став відомий на всю країну, коли прийшов до прокурора Рівненської районної прокуратури Андрія Таргонія зі зброєю, словесно принизив його та вдарив. Також Музичко обіцяв повісити міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова «як собаку».



Слідчий Комітет Росії порушив стосовно Білого кримінальну справу за звинуваченням в бандитизмі щодо російських військовослужбовців під час подій в Чечні в 90-і роки. За словами офіційного представника СКР Володимира Маркіна, Музичко «скоїв вбивство не менше 20 полонених військовослужбовців федеральних сил».

5. Смерть
24 березня 2014 року о 23:40 Сашко Білий був убитий у кафе «Три карася», що поблизу  Сарненського і Житенського кілець в Рівному.  На тілі Музичка виявили три вогнепальні поранення - у ногу та серце, а сам він, коли тіло виявили, був закутий у наручники. На території самого кафе, де сталося вбивство виявили кілька гільз, у тому числі й від пістолета Макарова.



http://espreso.tv
 
KuznyaДата: Вівторок, 25.03.2014, 13:28 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Працівники кафе кажуть, що між Музичком та спецпідрозділом спершу була розмова

Спецпризначенці наказали всім мовчати

Працівники «Трьох карасів», що стали свідками нічної перестрілки, досі на робочих місцях. Проте більшість із них лише чули, що відбувалося цієї ночі. Усю стрілянину бачив музикант, проте його після пережитого шоку відпустили додому. Офіціантки й бармени ж бачили лише частину конфлікту.



Бармен Лариса розповіла, що вона якраз виносила пляшку спиртного, коли на подвір’я в’їхали люди у масках та з бронежилетами, на яких жінка побачила великий напис, але його вже забула. Пані Лариса розповідає, що спершу між спецпризначенцями та компанією, з якою відпочивав Сашко Музичко, була розмова.



— Коли я повернулася, тоді лише почула постріли, проте ми, звісно, ж не виходили — було страшно, — додає жінка. — Але жодного працівника
кафе не зачепили.



Офіціантка Олена в той вечір обслуговувала будиночок номер 3, в якому чоловіча компанія святкувала день народження. Хто саме був, дівчина не знає, проте Олександр Музичко з власними охоронцями приїхав пізніше. За словами офіціантки, він дуже часто бував у «Трьох карасях», останнім часом з’являвся трішки рідше.



— Він спершу зайшов до нас, привітався і купив пляшку мінералки, — розповідає дівчина. — А тоді пішов вітати компанію. Я помітила, як на подвір’я почали в’їжджати автомобілі: попереду був «Мерседес віто», за ним ще три автомобілі, схожі на джипи. Коли почали стріляти, я була на кухні, мила посуд.



До слова, працівники кафе не знають, чи відстрілювався Олександр Музичко, як заявляють правоохоронці. Єдине, що додають, спецпризначенці усім присутнім — а в кафе відпочивала ще одна компанія — наказали не виходити з будиночків.Тіло Олександра Музичка забрали до моргу, проте його автомобіль «мітцубісі» досі стоїть на подвір’ї кафе. Експерти, які обстежували територію, зазначили, що пошкоджень авто немає, зброї в ньому також не знайшли. Поблизу лежали лише гільзи — як від автоматів, так і від пістолетів.





http://www.rivnepost.rv.ua/
 
KuznyaДата: Середа, 26.03.2014, 12:25 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Смерть Олександра Музичка: коли, хто і навіщо


Лідера правого сектору в Західній Україні Олександра Музичка застрелили біля Рівного цієї ночі. Він помер від шести вогнепальних поранень – стільки нарахували місцеві правоохоронці. Столичні ж додали - скандального Олександра Музичка вбили під час спецоперації ,яку проводили півробітники спецпідрозділу "Сокіл". Правоохоронці також затримали шістьох осіб – троє з них - послідовники Сашка Білого – ще троє – цивільні.



Події розгортались біля ось цього кафе у кафе "Три карасі" у Бармаках, де Олександр Музичко вітав товариша з днем народження. Близько 11 вечора сюди заїхало п'ять автомобілів, А в них з два десятки озброєних чоловіків у спецформі. Кадри з системи відеоспостереження першому місцевому передало анонімне джерело. З них видно, що група діяла професійно, швидко та жорстко.

Сашко білий, зі слів очевидців, вигукує своєму охоронцю "Автомат" і починає тікати за альтанки, кілька силовиків біжать йому на перехоплення. Тіло уже мертвого Олександра Музичка лежало за 50 метрів від закладу. На нічному відео з місця події видно, що стріляли у серце. Керівник силового крила “Правого Сектору” на Рівненщині Ярослав гранітний каже, діяли люди Авакова, а Сашко Білий на момент вбивства був у кайданках.

На тілі Олексадра Музичка за даними СЗГ в Рівненській області нарахували шість вогнепалів: два спереду, одне — зліва збоку в груди, два в гомілці і один спереду в нозі в області паху. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.
Вбили його під час спецоперації із затримання, заявляють у МВС, бо він чинив опір “Соколу”. Бєлому інкримінували створення організованого бандитського формування.

З достовірних джерел стало відомо, що озброєнні бійці не пускали “швидку” на територію. А серед п’яти затриманих на місці ніби поплічників Музичка - директор міського центру зайнятості Володимир Даценко та рівненський підприємець Віктор Отупор. Друзі двох затриманих "цивільних" про їх долю поки нічого не знають. Даценко та отупор і досі затримані та до них-таки допустили адвокатів.

Слідчі Рівненщини ж чекають висновків експертизи. Тіло Музичка зараз в морзі, його планують поховати у середу. Послідовники ж лідера «Правого сектора» в Західній Україні заявили – будуть мститися міністру МВС Арсену Авакову.

Думки націоналістів Рівненщини поділяє і Дмитро Ярош. Лідер Правого Сектора вимагає відставки міністра і відставки і притягнення до відповідальності причетних до вбивства Олександра Музичка. Ховатимуть Сашка Білого з почестями. Прощання відбудеться завтра.

Олександр Туз, Ірина Ничипорук, Дмитро Леонтіюк, Микола Василюк, Артем Лаговський

http://www.rivne1.tv
 
KuznyaДата: Середа, 26.03.2014, 12:58 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ХІД РОЗСЛІДУВАННЯ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ СТОСОВНО ОЛЕКСАНДРА МУЗИЧКА

25 березня 2014 року в Рівненській області проведена операція із затримання і знешкодження членів організованого злочинного угруповання, що діяло на території Рівненської та сусідніх областей. У цій перестрілці був смертельно поранений лідер ОЗГ ОлександрМузичко.

Відомості про відкриття кримінального провадження щодо Музичка Олександра Івановича за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч.2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронних органів) КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.02.2014.

08.03.2014 Олександру Музичко було офіційно повідомлено про підозру у вчиненні протиправних дій. Проте в ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний переховується від слідчих органів, змінює місця перебування, переміщується з охороною і зброєю, і становить небезпеку для оточуючих. У той же час, протиправна діяльність ОЗГ триває. Виходячи з цієї інформації, вже 09.03.2014 Музичко був оголошений в розшук.

Розшукові заходи проводилися силами Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю. А операція по затриманню - ГУБОЗ та спецпідрозділом «Сокіл».

Операція по затриманню кілька разів відкладалася через небезпеку того, що випадкові люди могли опинитися на лінії вогню, оскільки і сам Музичко та його охорона носили зброю відкрито і в бойовій готовності.

Кафе «Три карася» в місті Рівне було обрано місцем проведення операції саме тому, що підозрюваний знаходився в окремому павільйоні, а значить, ризик випадкових жертв або захоплення заручників був мінімальний.

При цьому павільйон охороняли дві, озброєних автоматом Калашникова й пістолетом, людини, поруч стояв автомобіль з увімкненим двигуном, водій якого тримав у руках пістолет. Ці люди і були першими, кого відпрацював «Сокіл». Всі вони були знешкоджені дуже швидко і професійно. І все-таки це дало Олександр Музичко кілька секунд, щоб зорієнтуватися і відреагувати на ситуацію.

Він вискочив у вікно в задній стіні павільйону і кинувся бігти вгору по пагорбу, петляючи в кущах. На бігу він зумів вистрілити два рази на поразку у працівника «Сокола», який очолював першу п'ятірку. Обидва постріли влучили в ціль. Одна куля зрикошетила від каски і потрапила в праве плече, друга пробила погон.

У відповідь на ці постріли співробітники міліції провели два прицільних постріли по ногах тікав. І тільки після цього хромаючого ОлександраМузичка вдалося наздогнати і збити з ніг. При цьому під час боротьби пролунав спочатку один, а потім ще два глухих постріли - пістолет знаходився під лежачою людиною і тому зрозуміти, куди він цілив було неможливо.

Тільки після того, як бійцям «Сокола» вдалося вивернути руку з пістолетом, відібрати його у підозрюваного і надіти наручники, вони звернули увагу, що у нього на одязі кров. Коли вони розрізали футболку, то побачили два поранення в область серця.

Поранений був живий і тому співробітники міліції викликали швидку допомогу та слідчо-оперативну групу.

До місця події негайно, ще до приїзду карети Швидкої допомоги та оперативної групи, під'їхало кілька автомобілів, пасажири яких вели себе дуже агресивно. Бійцям спецпідрозділу довелося зробити декілька попереджувальних пострілів в повітря, щоб їх зупинити.

Приїхавши лікарі констатували смерть пораненого.

До моменту приїзду оперативної групи, до кафе «Три карася» з'їхалося не менше 15 автомобілів з озброєними і агресивно налаштованими людьми, які погрожували працівникам міліції фізичною розправою. У вигляді явного наміру відбити затриманих, співробітники міліції прийняли рішення про транспортування їх під посиленою охороною в Київ. При цьому була зроблена спроба погоні за кортежем, яка була припинена силами співробітників міліції.

Один з працівників спецпідрозділу «Сокіл», який брав участь у спецоперації, зазначив, що «Музичко діяв дуже професійно, миттєво орієнтувався, дуже грамотно почав йти від гонитви і, не дивлячись на дуже велику вагу, був у відмінній фізичній формі. А той факт, що він на бігу, в темряві, зміг точно прицілитися в відблиск, який дали очки на шоломі, і потрапити в голову нашого бійця, говорить про відмінну спеціальної підготовки і великому навички ведення бою».

В ході проведеної операції затримано троє громадян, які підозрюються в участі в організованому злочинному угрупованні, лідером якого був двічі судимий Олександр Музичко, відомий також як Сашко Білий. Всі затримані знаходяться в Києві в ізоляторі тимчасового тримання, і найближчим часом суд обере щодо запобіжний захід.

Поранений боєць спецпідрозділу «Сокіл» переніс операцію, загрози для життя немає.

http://mvs.gov.ua/
 
KuznyaДата: П`ятниця, 28.03.2014, 23:33 | Повідомлення # 5
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Аваков виклав відео-схему вбивства Сашка Білого біля Рівного
 

На відео один з бійців підрозділу "Сокіл", який брав участь в спецоперації по затриманню Олександра Музичка, розповідає про події тієї ночі.

Підпис під відео (публікуємо в оригіналі), яке міністр МВС Арсен Аваков опублікував у своєму ФБ-акаунті:

"Маргиналам, упорно подтягивающим до своего уровня нашу повседневную жизнь стоит понять, что терпение общества не безгранично.Тем, кто находит повод воевать с оружием в центре столицы, а не в форме украинских военных на блокпостах с сепаратистами - стоит понять, что имя им - предатели.Тем, кто вправду ищет истины в деле о гибели в перестрелке Музычко - стоит взять информации столько, сколько захочет.МВД раскроет все документы, вещдоки, видео и аудио факты. В ближайшие день-два МВД снимет все ограничивающие грифы с аудиофайлов по делу, опубликует их. Это даст обществу больше информации о деятельности фигурантов дела. Каждый сможет сам решать, кто герой, а кто вульгарный бандит.Не подвергается так же сомнению - человеческая жизнь - высшая ценность. И даже тяжело обвиненный не должен быть лишен жизни. Произошедшее на задержание, очевидное ЧП. Именно поэтому расследование, именно поэтому публичное. Именно поэтому мое убеждение, позиция МВД вторично. А объективная публичная информация и публичные объективные выводы - единственно верный выход из ситуации.Сегодня решил выложить видео, записанное непосредственно бойцами спец подразделения производившими задержание. Смотрите, думайте, размышляйте:"



 
KuznyaДата: П`ятниця, 28.03.2014, 23:56 | Повідомлення # 6
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
"Вирок" виконали через двадцять діб?

Кривун назвав вбивство координатора "Правого сектора" в Західній Україні Олександра Музичка — замовним.

Депутат обласної ради Віктор Кривун зазначив щойно на засідання президії обласної ради, що про винесений Олександру Музичку смертний вирок всі знали ще 5 березня, а виконали його тільки через 20 днів. За словами пана Кривуна, до цього причетний не лише міністр внутрішніх справ, а й голова Верховної Ради України та в.о. Президента Олекснадр Турчинов, які мають піти у відставку і бути притягнуті до відповідальності.

http://www.rivnepost.rv.ua/
 
KuznyaДата: Субота, 29.03.2014, 00:00 | Повідомлення # 7
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Ярош приїхав у Рівне на дорогому автомобілі Януковича-молодшого?

Вчора рівняни бачили автівку з автопарку Януковича-молодшого, пише сайт «Антикор».



«Кажуть, елітна тюнінгована GMC Savana дуже схожа на ту автівку, яка була в автопарку Януковича-молодшого в Гостомелі. Її нібито і бачили біля Свято-Покровського собору під час похорону Олександра Музичка. Коштує таке авто більше ніж мільйон гривень, » — повідомляє видання.



Один із читачів сайту написав лист на редакційну пошту, у якому зауважив, що схожа автіка була і в скандальному автопарку Януковича. «Схоже, авто засвітилось серед числа тих, які самооборона Майдану використовувала для власних потреб та обіцяла при потребі повернути. До речі, у кортежі з чотирьох автівок під Свято-Покровським собором була й елітна "Тойота" без номерних знаків. Подейкують, що на цих авто приїхав Дмитро Ярош з оточенням, » — додає «Антикор».



 
KuznyaДата: Субота, 29.03.2014, 00:20 | Повідомлення # 8
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Журналісти знайшли невідповідності в оприлюдненому Аваковим описі затримання Музичка

Рівненські журналісти проаналізували відео, на якому співробітники міліції наводять свою версію спецоперації, під час якої загинув Олександр Музичко, та знайшли ряд невідповідностей. Нагадуємо, відео у своєму блозі <a class="link" href="http://u.to/U-nFBg" title="http://4vlada.com/rivne/34429" rel="nofollow" target="_blank">оприлюднив Арсен Аваков.

Редактор сайту «ВСЕ» Олексій Кривошеєв звертає увагу на кількість куль, які ймовірно, були в пістолеті Олександра Музичка, та кількість пострілів, про які говорять співробітники міліції:


Олексій Кривошеєв. Фото з особистої Фейсбук-сторінки

«Дивлячись відео не полишало відчуття, що щось мені в ньому не подобається. Пізніше зрозумів що саме: невідповідність деталей. Для початку, кількість пострілів і зброя. Давайте порахуємо, скільки було куль і власне пострілів.

За словами заступника міністра, Білий двічі поцілив у співробітника спецпідрозділу "Сокіл" - в окуляри на шоломі, звідки куля відрекошетила в передпліччя бійця. Друга куля потрапила в погон.

Далі слухаємо розповідь учасника спецоперації з підрозділу "Сокіл". Він згадує про постріл, який стався в момент, коли на Музичка навалився співробітник "Сокола". І ще один, коли Олександра повалили на землю. Як стверджує боєць, він побачив з-під тіла "клубы… пыли, земли…". Якщо відбувалось саме так, то ця куля не могла поцілити в груди Сашка Білого, бо постріл був в землю. Звідси й "клубы… пыли, земли…". Далі боєць розповідає, про постріл, який стався в момент, коли вже поваленому Музичку відводили руку з пістолетом убік. І ця куля теж не могла "піти" в тіло загиблого.

Три постріли, з яких лише один теоретично міг потрапити в груди Білого. Два випущені в співробітника "Сокола" плюс ще три - в момент повалення Білого на землю. Разом – п’ять патронів з "магазина" пістолета Сашка.

Ще в розповіді згадується про те, що Музичко тікаючи стріляв в переслідувачів "в півоберта з-під лівої руки". Скільки цих пострілів було, не говориться. Хай навіть один-два – це ще ті кулі, які не могли потрапити в груди Білого. І таких ми вже нарахували 6-7 пострілів. В обоймі пістолета ПМ (а саме такий був в загиблого) вісім патронів. У груди Музичка потрапило три кулі. І, як стверджує балістична експертиза, випущені вони були зі зброї Сашка Білого. Далі проста арифметика… Або в Сашка Білого в обоймі його пістолета Макарова було на 1-2 патрони більше, або боєць "Сокола" погано вміє рахувати.

Тепер про те, коли ж Сашко Білий міг випустити в себе ці кулі? Або він стріляв у себе на ходу, або всі три постріли в момент, коли його валили на землю потрапили йому в груди. Спробуйте собі це уявити слухаючи розповідь учасника затримання.

І ще… я не міліціонер і не знаюсь на багатьох речах. Однак мені "різануло" слух те, що боєць "Сокола", який переслідував озброєного підозрюваного "стріляв холостими набоями". Це як? Бійці спецпідрозділу їдуть на затримання озброєного підозрюваного, в якоого за плечима чотири війни, маючи автомати з холостими набоями? Але ж у Музичка були поранення в ногу. Вочевидь його намагались зупинити стріляючи по ногах. Чи в одного бійця бойові, а в іншого холості? Чи може в одному "магазині" через один стоять бойові та холості патрони?

Як значилось у повідомленні правоохоронців всього Музичко отримав шість поранень: три - по ногах, одне в груди, зліва збоку (саме це поранення могло бути тим пострілом, який Музичко зробив в момент, коли на нього навалився боєць "Сокола") та два прямо в груди. Давайте на мить забудемо все що вище написано. Візьміть хоча б іграшковий пістолет, ляжте животом на землю, попросіть одного-двох знайомих навалитись на вас зверху, поставте собі пістолет рівно в груди і хача б двічі натисніть спусковий гачок. І як виходить? А в Білого це вийшло двічі з бойовим пістолетом.

Але повернемось у двір кафе. Там лежали гільзи від пістолета ПМ. Я особисто їх бачив щонайменше дві. Але ж Музичка переслідували вже в лісосмузі. То, хто стріляв у дворі? На місці подій довелось чути, що відстрілювався один з охоронців Музичка, якому, нібито, вдалось втекти від переслідування, але про це нічого не говорять правоохоронці. Чому?»

Рівненська журналістка, власкор телеканалу "Інтер"  Інна Білецька звертає увагу на маленький розмір вікна в дерев`яній альтанці «карасів», з якого, за версією міліції, вистрибнув Олександр Музичко, на футболку, в якій навряд чи є дірки від куль, та на теритрію «карасів», встелену гільзами.



Інна Білецька. Фото з особистої Фейсбук-сторінки

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА вже звертала увагу на те, що в америанських фільмах тих, кого затримують, називають підозрюваними (бо їхня вина ще не доведена в суді, це власне передбачає також і українське законодавство), однак працівник міліції, що розповідає на відео, вже без суду називає Сашка Білого злочинцем.

Також співробітник міліції спочатку розповідає, що по Олександру Музичку стріляли холостими. Тоді не зрозуміло звідки в тілі взялося п’ять куль (в тому числі й автоматних) про які свідчить виписка з моргу. Пізніше він все ж каже, що стріляли бойовими по ногах.
Залишається чекати на інші докази, бо цей доказ - свідчення співробітників і перевязка простреленої руки - досить умовний. Може бути правдою, а може й не бути. Найбільше сумнівів викликає дві кулі в ділянку серця.

http://4vlada.com/
 
KuznyaДата: Субота, 29.03.2014, 23:26 | Повідомлення # 9
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Цитата Kuznya ()
Ярош приїхав у Рівне на дорогому автомобілі Януковича-молодшого?

"Правий Сектор" підтвердив, що Ярош приїжджав у Рівне на авто Януковича


Лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош приїжджав у Рівне на похорони Олександра Музичка на автомобілі колишнього президента України Віктора Януковича. Мова йде про тюнінговану GMC Savana.

Про це йдеться на сторінці «Правого сектора» в Facebook.

https://www.facebook.com/RightSe...._ref=10

— Даруйте, а ПС у революційний час мав КУПУВАТИ машини? Це по-перше. По-друге, везти Яроша у не-броньованому авто — це злочин недбальства. Якось не дуже хочеться найближчим часом бути і на його похоронах, — йдеться у повідомленні.

http://www.rivnepost.rv.ua/
 
KuznyaДата: Вівторок, 01.04.2014, 14:17 | Повідомлення # 10
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Цитата Kuznya ()
"Правий Сектор" підтвердив, що Ярош приїжджав у Рівне на авто Януковича


Представник «Правого сектору» Роман Хмара передав ключі від автівки Chevrolet Explorer Express з автопарку колишнього Президента України Віктора Януковича, начальнику Державтоінспекції України Анатолію Сіренку.



- Міністерство внутрішніх справ позитивно розцінює цей вчинок «Правого сектору» та оцінює це як перший крок до дотримання принципів законності та співробітництва, - наголосив Анатолій Сіренко.



УЗГ МВС України

http://mvs.gov.ua/
 
KuznyaДата: Середа, 02.04.2014, 21:46 | Повідомлення # 11
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Сашко Білий застрелив себе сам - висновки службового розслідування загибелі Музичка




Службове розслідування МВС встановило, що член "Правого сектора" Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, чинив опір при затриманні і сам влучив у себе.

Висновок службового розслідування, датований 1 квітня, оприлюднено на сайті Міністерства внутрішніх справ у середу, 2 квітня.

У документі зазначається, що 9 березня Музичка було оголошено в розшук, і заступник генпрокурора дозволив застосувати спецпідрозділ МВС "Сокіл" при затриманні Сашка Білого.Проти Музичка було відкрито провадження за статтями про хуліганство та про погрози чи насильство щодо працівника правоохоронного органа, оскільки 25 лютого він вдерся зі зброєю до Рівненської облради, порушивши її роботу, а 27 лютого – увірвався до рівненської прокуратури й застосував силу до прокурора Таргонія.24 лютого міліція дізналася, що Музичко перебуває у кафе "Три карася", силовики прибули туди й побачили групу озброєних людей, включно з Музичком.Згідно з документом, працівники ГУБОЗ крикнули "Лягти на землю, міліція" та зробили декілька холостих пострілів із автоматів, та Музичко почав тікати. Його наздоганяли, закликаючи зупинитися й лягти на землю, попередили про можливе відкриття вогню, однак розшукуваний почав відстрілюватися, поранив одного з силовиків.Коли Музичка наздогнали, він, згідно з висновком, "здійснив два постріли в напрямку оперативних працівників, одночасно влучивши навиліт у шкіряний покров власного тіла, та намагався здійснити ще один постріл таким же чином, але внаслідок… зусиль оперативників не розрахував напрямку свого руху й польоту кулі, внаслідок чого влучив собі в область серця".Оперативники почали підтягувати праву руку Музичка з пістолетом убік, а ліву заводити за спину й одягати наручник, і тоді він нібито "рефлекторно натиснув на спусковий гачок" – стався постріл, та куля пішла в сторону."Оперативні працівники, не усвідомлюючи на той час факту смерті Музичка, відібрали з його правої руки пістолет ПМ калібру 9 мм…, завершили одягання наручників, перевернули його тіло обличчям догори та виявили ознаки вогнепальних поранень, невідкладно із застосуванням ножа з метою полегшення надання екстреної меддопомоги розрізали одяг Музичка", - йдеться у документі.На місце подій силовики викликали швидку допомогу, яка констатувала смерть Музичка. На той час оперативники вже поїхали на Київ, вилучивши пістолет Сашка Білого, у магазині якого був один патрон, а другий – у патроннику.Водночас, надійшла інформація, що про смерть Сашка Білого стало відомо членам "банди", організованої, за даними МВС, Музичком. Через загрозу помсти силовики затримали людей зі зброєю та залишили місце подій.
























 
KuznyaДата: Четвер, 03.04.2014, 22:17 | Повідомлення # 12
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
Ще 4 березня, задовго до того, як Олександр Музичко застрелився при перслідуванні міліції, Генадій Москаль в своєму зверненні на ім'я Парубія детально описав злочини Білого

Ще 4 березня Генадій Москаль написав звернення голові РНБО Андрію Парубію, щоб той втрутився в ситуацію в Рівному та відреагував на дії Сашка Білого. Якщо виходити з того, що пише Москаль - Білий, де-факто, займався відкритим рекетом і збирав данину. Щоправда, слід зазначити, що він рекетував тодішнє керівництво міліції Рівненської області.

Так, в своєму запиті Генадій Москаль вказує на те, що начальний ДАІ Семенюк одноразово заплатив на розвиток "Правого сектору" 10 тисяч доларів, а потім пообіцяв щотижня мав передавати 2 тисячі. Пізніше, представники спілки автомобілістів Рівненщини вимагали відставки Семенюка, але він передзвонив Музичку і той переломив ситуацію.

24.02 Музичко з групою однодумців завітав до податкової міліції і там забрав автомобіль Нісан "Тірано", начебто на потреби революції.

25.02 він з товаришами побував на території ТзОВ "Тако", де для потреб революції забрав два автомобілі Мітсубісі L-200.

26.02 Музичко з групою людей побували у екс-голови Рівненської РДА Карпенчука де вимагали 700 тисяч доларів. Зараз, як зазначає Москаль, Карпенчук боїться йти в міліцію.

Згідно з запитом Москаля, керівник ГУМВС в області Лазарєв віддав "Правому сектору" базу "Беркуту", а сам Музичко знаходився на всіх оперативних нарадах. Окрім того, із бази данних зникла позначка про судимість Музичка. При цьому, як повідомляє Москаль, за таку лояльність Музичко зміг змусити активістів Майдану та депутатів Рівненської облради відкликати подання про звільнення Лазарєва з посади.

Зазначимо, саме після звернення Парубія 12 березня МВС відкрило оперативно-розшукову справу.
http://espreso.tv/
 
KuznyaДата: Субота, 05.04.2014, 00:08 | Повідомлення # 13
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 697
Репутація: 0
Статус: Offline
ТСК ВР стосовно обставин загибелі Олександра Музичка оприлюднила розшифровки його телефонних розмов


Про це повідомляє Еспресо.TV.

Зокрема, стало відомо, як Сашко Білий здирав з фірм гроші «на революцію». В одній з розмов Музичко радить якомусь чоловікові лякати фірми "Санькою Білим" і його пацанами, які «постійно, як яничари, голодні» і тільки тоді їдять, «коли уривають і забирають щось». Ось цей фрагмент:

Музичко: Езжай по фирмам. Да? И говори, хай дают деньги на революцию. Да?

Чоловік: Угу.

Музичко: І до того. Приїжджаєш, кажеш: «Деньги на революцию». А ти просто скажи, як хтось почне умнічать, скажи: «Пацани, я ж з вами добре розмовляю. А до мене брат троюродний Санька Білий на днях приїхать. Так їм і скажи. З пацанами. Приїхать. А в його пацани, знаєш, — скажи, — постійно голодні, і холодні, і злі. Він їх перед поїздкою неділю не кормить, — скажи. — Кудись буде їхати. А їздить постоянно. Тому вони постійно в нього, як яничари, голодні. Тільки їдять, коли уривають і забирають щось. Жруть».

Чоловік: Я так і роблю, Сашка. (Сміється.)

 
ФОРУМ » Загальне » Новини області » Подробиці вбивства керівника "Правого сектору" Сашка Білого (Відео, фото)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024